CCC BOX TIJDELIJK UITVERKOCHT

29-10-2007
Wegens groot succes is de box met een overzicht van 40 jaar folk- en blues groep CCC Inc., tijdelijk uitverkocht. De box die in een zeer gelimiteerde oplage is uitgebracht, bevat 11 CD’s, een DVD plus een fotoboek. Wij verwachten half november een nieuwe persing. U kunt de box echter gewoon bestellen bij Fonos dan wordt hij z.s.m. opgestuurd als hij bij ons binnen is van de perserij. U kunt echter ook proberen de box aan te schaffen bij de platenzaken van Plato, de Amsterdamse winkel Fame en de VPRO webwinkel.

De box is op 22 oktober in de Amsterdamse Melkweg gepresenteerd. Voor een enthousiast publiek speelde CCC ruim twee uur een flink aantal van de 154 songs die op de box staan.
Dankzij artikelen in diverse kranten begint de verkoop van de box aardig op gang te komen. Ook de televisie weet de groep te vinden RTL Boulevard (22 okt), De Wereld Draait Door (23 okt) en Vrije Geluiden (28 okt) besteden aandacht aan CCC en de box. Hiernaast zal Joost Belinfante op 26 okt te gast zijn in het programma Kunststof (Radio 1). Ook leuk om te weten is dat de film die op de DVD staat, ‘Avontuur met een geheimzinnigen spieghelman’, zal draaien op het festival ‘Beat film’ (in meerdere steden in november).
Op 17 november speelt CCC op de Platenbeurs in Utrecht. Meer optredens volgen nog.

Op de CD’s staan door Ernst Jansz geremasterde versies van hun oude albums ‘To our grandchildren’, ‘Watching the evening sun’, ‘Castle in Spain’, .’C.C.C. forever’, ‘Van Beusekom’, ‘Speed & intesity’ en ‘Jan’. De andere CD’s zijn gevuld met allerlei live-opnamen, radiosessies en studio- en huiskamerouttakes. Hiertussen zitten bijvoorbeeld opnamen uit een vakantiehuisje in Bruinisse (1983), concertfragmenten uit de Melkweg (1992) of studio-opnamen uit 1967. Op de DVD staat de film ‘Avontuur met een geheimzinnigen spieghelman’ die in 1973 is opgenomen in de commune in De Peel waar de band in die tijd woonde. Tevens staat er een live opnamen op van de uitvoering van het lied ‘Ooit dachten wij dat’, gezongen door honderd popmuzikanten in Paradiso (1984).
In het door uitgeverij In De Knipscheer geleverde fotoboek staan vele, vooral erg oude, foto’s van Molly Mackenzie uit de 40-jarige carrière van de band. Dit alles omlijst met persoonlijke herinneringen van de bandleden. Het boek is, met harde kaft, ook in de boekhandel verkrijgbaar, met bijgevoegd een zogenaamde ‘Best Of’-CD (van de box).